Thursday, December 20, 2012

Usaha Dipertingkat Untuk Pastikan Pengambilan Pembantu Rumah Indonesia Berjalan Lancar

Pastinya banyak yang dibincang diantara kedua Delegasi. termasuk Isu pembantu Rumah.
PUTRAJAYA, 19 Dis - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan Presiden Indonesia Susilo Bambang Yudhoyono menegaskan tentang pentingnya kedua-dua negara melaksanakan sepenuhnya dan secara konsisten peruntukan yang terkandung dalam Protokol Untuk Meminda Memorandum Persefahaman Mengenai Pengambilan dan Penempatan Pembantu Rumah Indonesia 2006.

Wednesday, December 19, 2012

Najib: Malaysia Dan Indonesia Teruskan Rundingan Tenaga Kerja

PERDANA Menteri, Datuk Seri Najib Razak bersalaman dengan Presiden Indonesia, Susilo Bambang Yudhoyono selepas sidang media sempena Rundingan Tahunan Ke-9 Antara Malaysia dan Indonesia di bangunan Perdana Putra, Putrajaya, hari ini. - Foto BERNAMA
PUTRAJAYA, 18 Dis - Datuk Seri Najib Tun Razak berkata Malaysia dan Indonesia akan meneruskan rundingan berhubung soal pengambilan tenaga kerja dari negara jiran itu terutama berkaitan kadar fi agensi.

Tuesday, December 18, 2012

Hubungan GTG Boleh Elak Guna Pakai Ejen Pembantu Rumah - Perdasama

KUALA LUMPUR, 18 Dis - Kerajaan disaran menggunakan hubungan kerajaan dengan kerajaan (GTG) dalam pemgambilan pembantu rumah, sekali gus mengurangkan kebergantungan kepada ejen yang mengenakan bayaran terlalu tinggi.

Rundingan Tahunan Kesembilan Malaysia-indonesia Tingkat Keakraban

PUTRAJAYA, 18 Dis - Presiden Indonesia Susilo Bambang Yudhoyono tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa KL petang Selasa bagi menghadiri Rundingan Tahunan Kesembilan Malaysia-Indonesia.

Kos Pengambilan Pembantu Rumah Akan Meningkat

KUALA LUMPUR, 18 Dis - Kos pengambilan pembantu rumah Indonesia yang perlu ditanggung oleh majikan akan meningkat berbanding jumlah yang dipersetujui dalam Memorandum Persefahaman (MoU) yang telah ditandangani pada 2011.

Wanita BN Mahu Polisi Pengambilan Pembantu Rumah Asing Dikaji Semula

Gambar hiasan. - Ihsan Utusan Malaysia
KUALA LUMPUR, 16 Dis - Pergerakan Wanita Barisan Nasional (BN) menggesa kerajaan mengkaji semula polisi pengambilan pembantu rumah asing yang pada masa ini rumit dan kompleks sehingga memberi kesulitan kepada majikan terutama wanita.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...