Saturday, December 31, 2011

Sindiket Pengedaran Dadah Antarabangsa Didalangi Pelajar Asing

GEORGE TOWN, 30 Dis - Sindiket pengedaran dadah antarabangsa yang mengupah ibu tunggal yang ditahan bersama 3.9 kilogram syabu di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang (LTAPP) di sini Rabu lepas, didalangi pelajar warga asing di sebuah Institusi Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) di Kuala Lumpur.

KDN Yakin 1.2 Juta Lagi PATI Dapat Didaftar Dalam Masa 10 Hari

PUTRAJAYA, 30 Dis - Kerajaan yakin 1.2 juta lagi pekerja asing tanpa izin (PATI) dapat didaftarkan di bawah Program Penyelesaian Menyeluruh Pekerja dan Pendatang Asing Tanpa Izin (6P) dalam masa 10 hari, kata Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri Tan Sri Mahmood Adam.

Thursday, December 29, 2011

Wanita Indonesia Dijatuhi Hukuman Gantung Kerana Edar Dadah


ALOR SETAR, 28 Dis - Seorang wanita warga Indonesia dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi di sini Rabu setelah didapati bersalah mengedar dadah di Bukit Kayu Hitam, tahun lalu.

Wednesday, December 28, 2011

Enam Ditahan Bantu Siasat Kes Pembunuhan Warga Bangladesh

KUALA LUMPUR, 28 Dis (Bernama) -- Polis menahan enam lelaki dipercayai terbabit dalam kes pembunuhan seorang pekerja kontrak warga Bangladesh di Sunway Harmony 3, Jalan Damansara di sini pada Selasa.

Tuesday, December 27, 2011

Warga Bangladesh Ditemui Mati Dengan Tempurung Kepalanya Pecah


KUALA LUMPUR, 27 Dis - Seorang pekerja kontrak warga Bangladesh ditemui mati dengan keadaan tempurung kepalanya pecah di tapak projek perumahan di Sunway Harmony 3, Jalan Damansara di sini Selasa.

Monday, December 26, 2011

Imigresen Tahan 18 GRO Asing

SEBAHAGIAN warga China yang bekerja sebagai GRO ditahan dalam serbuan Jabatan Imigresen Johor di sebuah pusat hiburan di Batu Pahat, kelmarin.
JOHOR BAHRU 25 Dis. - Seramai 18 wanita warga asing yang bekerja sebagai gadis pelayan pelanggan (GRO) ditahan dalam serbuan Jabatan Imigresen Johor di sebuah kedai minuman di Jalan Shahbandar, Batu Pahat, dekat sini malam tadi.

Lelaki Myanmar Maut Ditikam Rakan Senegara


KUALA LUMPUR 25 Dis. - Episod pertikaman lidah antara lima warga asing akhirnya berakhir dengan tragedi apabila salah seorang daripada mereka mati ditikam di Pasar Borong Selayang dekat sini, awal pagi ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 2 pagi, mangsa, Omar Yunus, 19, meninggal dunia di hospital setelah cedera parah di perut, manakala seorang lagi lelaki yang tidak dikenali parah akibat ditikam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...