Saturday, October 23, 2010

Rumah urut diserbu polis raih pendapatan RM2,000 sehari

KUALA LUMPUR 22 Okt. - Sebuah rumah urut di Taman Danau Desa di sini hanya memiliki tujuh tukang urut wanita, namun kecantikan paras rupa dan bentuk badan mereka membolehkan premis itu meraih pendapatan lebih RM2,000 setiap hari.

Kegiatan tidak bermoral di premis itu yang turut menyediakan khidmat urutan batin bagaimanapun tidak kekal lama selepas diserbu polis malam tadi.

Serbuan dilakukan oleh pasukan polis Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) kira-kira pukul 10 malam.

Pegawai Turus D7 Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur, Deputi Supritendan Razali Abu Samah berkata, serbuan dilakukan hasil maklumat penduduk sekitar yang bimbang dengan kewujudan rumah urut itu sejak lima hari lalu.

Menurutnya, dengan menggunakan tukang urut wanita berusia 20 hingga 30 tahun, premis tersebut mampu meraih pendapatan lumayan.

"Ini terbukti apabila kita merampas wang tunai RM2,000 yang dipercayai hasil kegiatan tidak bermoral. Selain itu tujuh tukang urut yang terdiri daripada wanita warga China dan Vietnam turut ditahan," katanya.

"Mereka yang ditahan ialah empat warga China dan tiga warga Vietnam kerana menyalahguna pas lawatan sosial," katanya kepada pemberita di lokasi serbuan di sini awal pagi ini.

Razali menambah, turut ditahan ialah lima lelaki warga tempatan termasuk dua pelanggan.

"Hasil siasatan awal, kita dapati premis tersebut mengenakan bayaran RM60 untuk urutan biasa dan jika pelanggan mahu merasai urutan istimewa mereka dikenakan sebanyak RM100.

"Urutan istimewa itu ialah urutan batin yang akan dilakukan terhadap pelanggan dalam keadaan berbogel," jelasnya.

Katanya, kesemua tukang urut yang ditahan akan dikenakan tindakan mengikut Akta Imigresen 1959/63. - Utusan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...