Wednesday, September 29, 2010

27 GRO Asing Dicekup Dalam Serbuan Kedua

GEORGE TOWN 29 Sept - Walaupun baru diserbu 24 jam lepas, sebuah pusat hiburan di Jalan Burma di sini tidak serik, malah meneruskan perkhidmatan menawarkan aktiviti tidak bermoral mereka seperti biasa.

Jika dalam serbuan Jabatan Imigresen Isnin lepas seramai 24 wanita asing dari China dan Vietnam ditahan, semalam pasukan polis dari Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Bukit Aman pula menahan 27 wanita asing.

Dalam serbuan "Ops Noda" yang bermula kira-kira pukul 11.30 malam tadi hingga 2.30 pagi ini, polis menahan 20 wanita China dan tujuh wanita Vietnam dipercayai bekerja sebagai gadis pelayan pelanggan (GRO) di premis itu.

Siasatan awal juga mendapati, pusat hiburan itu menggunakan beberapa ekor anjing untuk mengawal pintu masuk dan pada masa sama turut memasang lampu berwarna merah bagi memberi amaran sekiranya serbuan dilakukan.

Sepanjang serbuan, pelbagai cara dan ragam ditunjukkan GRO di premis itu bagi mengelak dicekup polis malah ada di antara mereka yang bersembunyi dalam sofa yang dibuat khas untuk pekerja wanita asing itu menyembunyikan diri jika premis mereka diserbu pihak berkuasa.

Kesemua wanita asing itu dihantar ke Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut untuk tindakan lanjut. - FoN Online
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...