Saturday, October 16, 2010

Tukang urut bogel antara 12 ditahan

PETALING JAYA 15 Okt. - Seorang tukang urut warga tempatan yang sedang mengurut pelanggannya dalam keadaan bogel antara 12 wanita yang ditahan dalam serbuan di dua premis rumah urut di Kota Damansara di sini malam tadi.

Dua serbuan serentak di Dataran Sunway, Kota Damansara itu dilakukan oleh Bahagian Judi, Kongsi Gelap dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Bukit Aman pada pukul 10.30 malam.

Pegawai Operasi D7, Cif Inspektor Wiryanty Abd. Wahid memberitahu, dalam serbuan di premis pertama, pihaknya menahan seramai lima tukang urut termasuk empat warga asing.

"Ketika serbuan, terdapat seorang tukang urut warga tempatan sedang melakukan urutan batin dalam keadaan bogel.

"Empat tukang urut warga asing yang mempunyai pas lawatan sosial pula sedang menunggu pelanggan masing-masing," katanya ketika ditemui di lokasi serbuan itu malam tadi.

Beliau menambah, turut ditahan, seorang pelanggan warga tempatan dan seorang perempuan dipercayai penjaga premis tersebut.

Dalam serbuan terhadap premis kedua yang terletak berhampiran, Wiryanty memberitahu, polis menahan tujuh tukang urut warga asing.

"Selain itu kami juga menahan seorang lelaki yang merupakan penjaga premis itu selain seorang pelanggan yang sedang menikmati urutan batin," ujarnya.

Katanya, tukang urut warga asing yang ditahan terdiri daripada warga China, Indonesia, dan Thailand.

Jelasnya, kesemua tukang urut yang ditahan berusia antara 20 hingga 50 tahun.

Katanya, selain menyalahgunakan pas lawatan sosial, terdapat tukang urut yang tidak mempunyai dokumen pengenalan diri selain dokumen perjalanan yang sah. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...