Thursday, August 5, 2010

Polis Negeri Sembilan Tahan Lapan Pelacur Warga Thailand

SEREMBAN 5 Ogos - Lapan wanita warga Thailand ditahan di sebuah rumah teres di Taman Bukit Kelisa di sini Rabu malam, kerana didapati menyalah gunakan pas lawatan sosial untuk menjadi pelacur.

ANTARA lapan warga Thailand yang dipercayai menjalankan kegiatan pelacuran ditahan polis cawangan Pencegahan Kongsi Gelap, Perjudian dan Maksiat Negeri di sebuah rumah di Taman Bukit Kelisa, Seremban. 5 Ogos 2010. - Gambar: Utusan

Ketua Operasi dari Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen Negeri Sembilan Insp Boo Khooi Fong berkata kesemua mereka yang berusia antara 30 dan 38 tahun ditahan dalam satu serbuan kira-kira pukul 9.30 malam.

"Serbuan adalah hasil risikan selama dua minggu selepas menerima aduan orang ramai. Selain itu kita turut merampas wang tunai RM3,050, dua tiub pelincir dan enam kondom," katanya, di sini Khamis.

Beliau berkata ketika serbuan terdapat tiga lelaki berusia antara 25 dan 32 tahun di rumah itu dipercayai pelanggan.

Siasatan awal mendapati kegiatan tidak bermoral tersebut yang bertujuan mencari duit belanja disebarkan 'dari mulut ke mulut', katanya. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...