Monday, August 30, 2010

46 GRO ditahan di kelab malam

SEBAHAGIAN daripada 46 GRO eksklusif dibawa keluar dari sebuah kelab malam di Batu Pahat, semalam.

BATU PAHAT 29 Ogos – Seramai 46 gadis pelayan pelanggan (GRO) warga China dan Vietnam yang menawarkan khidmat seks kepada pelanggan ditahan dalam serbuan di sebuah kelab malam di sini, malam tadi.

GRO tersebut dipercayai menawarkan khidmat seks kepada pelanggan kelas atasan pada kadar antara RM300 hingga RM500 di kelab malam tersebut.

Timbalan Ketua Bahagian Kongsi Gelap, Judi dan Maksiat (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) negeri, Deputi Supritendan Tan Hiap Seng berkata, daripada jumlah itu, hanya seorang GRO tersebut warga Vietnam manakala selebihnya adalah warga China.

“Kesemua mereka berusia antara 20 hingga 30 tahun ditahan ketika sibuk melayan pelanggan masing-masing.

“Tiga lelaki warga China turut ditahan kerana menyalahgunakan pas lawatan sosial dengan bekerja sebagai pengurus dan pelayan bar. Mereka berusia lingkungan 30-an,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Hiap Seng berkata, GRO tersebut bekerja di kelab malam itu sejak sebulan lalu dan dipercayai menyediakan khidmat kepada pelanggan kelas atasan berdasarkan pakaian mahal dan seksi yang digunakan mereka.

“Mereka berkhidmat untuk kelas atasan berbanding khidmat GRO di kelab-kelab lain. Mereka akan disiasat mengikut Akta Imigresen 1959/63 kerana menyalahgunakan permit kerja,” katanya.

Beliau berkata, seramai 38 pegawai dan anggota D7 teribat dalam serbuan itu dan pihaknya akan menjalankan operasi berterusan bagi membanteras kegiatan tidak bermoral di daerah ini.

“Kita mahu mereka tahu bahawa kegiatan tidak bermoral seperti GRO ini tidak dialu-alukan di sini,” katanya.

Turut ditahan dalam serbuan itu ialah empat pelanggan ekoran ujian air kencing menunjukkan mereka positif dadah. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...