Tuesday, July 27, 2010

85 Pendatang Asing Tanpa Izin Ditahan Di Daerah Jeli

KOTA BAHARU 27 Julai - Seramai 85 pendatang asing tanpa izin ditahan Jabatan Imigresen Kelantan dalam operasi di sebuah kilang kayu dan tapak pembinaan di daerah Jeli yang berakhir 7 pagi Selasa.

Timbalan Pengarah Penguatkuasa Imigresen, Amran Abd Aziz berkata 62 daripada mereka terdiri daripada warganegara Indonesia, 18 warga Bangladesh, tiga warga Pakistan dan masing-masing seorang warga Thailand dan India.

Dalam operasi yang bermula 2 pagi itu, 28 daripada mereka ditahan di kilang kayu itu dan selebihnya di tapak pembinaan itu, katanya pada sidang akhbar di sini Selasa.

Katanya dalam operasi di tapak pembinaan itu, seorang daripada pendatang asing tanpa izin itu cedera di kepala dan kaki kerana terjun dari tingkat atas rumah penginapan mereka dalam cubaan meloloskan diri, katanya.

Berlaku juga sedikit pergelutan antara pendatang dan anggota penguatkuasa ketika mereka cuba melarikan diri tetapi kesemua mereka berjaya ditahan, katanya.

Beliau berkata kesemua yang ditahan didapati tidak memiliki dokumen perjalanan atau pas lawatan tamat tempoh. Mereka dihantar ke depot tahanan sementara di Tanah Merah untuk tindakan lanjut. - FlowersofNation

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...