Saturday, May 8, 2010

Sembilan GRO China Ditahan Di Premis Yang Pernah Diserbu Dua Hari Lalu

Gambar hiasan

PULAU PINANG, 8 Mei (Bernama) -- Sembilan pelayan pelanggan (GRO) warga China ditahan dalam satu operasi polis di sebuah pusat hiburan di tingkat satu sebuah hotel di Jalan Anson di sini pada Jumaat tengah malam.

Ketua Polis negeri Datuk Ayub Yaakob berkata pusat hiburan itu baru sahaja diserbu Khamis lepas oleh Jabatan Imigresen Pulau Pinang yang membawa kepada penangkapan 25 wanita warga China yang berkerja sebagai GRO.

Beliau berkata serbuan malam tadi dilakukan selepas polis membuat intipan selama beberapa hari, selain mendapat maklumat orang awam mengenai aktiviti di premis yang dijadikan sebagai disko, karaoke dan bar itu, yang sering mengambil wanita warga asing sebagai GRO.

"Serbuan dilakukan oleh Bahagian Maksiat, Perjudian dan Kongsi Gelap (D7) Ibu Pejabat Polis Timur Laut kira-kira pukul 12 tengah malam," katanya kepada pemberita di sini, pada Sabtu.

Beliau berkata semua wanita yang berumur antara 20-an dan 30-an itu akan disiasat mengikut Seksyen 39 (b) Peraturan Imigresen 1963 kerana melanggar syarat pas lawatan sosial serta melanggar syarat permit, dan sabit kesalahan boleh membawa kepada hukuman penjara tidak melebihi enam bulan atau denda tidak melebihi RM1,000 atau kedua-duanya sekali. -- BERNAMA

Bookmark and Share

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...