Friday, April 23, 2010

MDN Tinjau Kemudahan Dan Kebajikan Warga Polis Bukit Sentosa

Cakap serupa bikin itu yang dapat dikatakan kepada Menteri Dalam Negeri Dato’ Seri Hishammuddin Tun Hussein dengan program turun padang beliau ke Balai Polis Bukit Sentosa, Bukit Beruntung yang telah berlangsung pada 15 April 2010. Semasa ketibaan Dato’Sri beliau turut disambut oleh Ketua Polis Selangor Dato Khalid bin Abu Bakar.

Beliau dibawa melawat sekitar balai polis dan memeriksa kuaters polis yang terletak tidak jauh dari balai berkenaan. Satu taklimat juga turut diberikan yang menyentuh mengenai kemudahan dan prasarana yang sedia ada di Balai Polis Bukit Sentosa. Taklimat disampaikan oleh Ketua Balai C/Insp Rashid bin Abu Bakar

Menurut beliau,kemudahan prasarana yang stabil merupakan sebahagian dari NKRA dan beliau mengucapkan tahniah kepada pihak polis kerana NKRA banyak bergantung kepada PDRM secara kesuluruhannya.

We are the best among the best… this is not me, this is your own effort,” katanya.


Program turun padang ini juga membolehkan Dato’ Seri Hishammuddin mengadakan tinjauan keselamatan menjelang penamaan calon bagi kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) bagi Parlimen P.094. Beliau berpuas hati dengan persiapan PDRM menjelang pilihanraya kecil itu.

”Jangan khuatir keadaan adalah selamat dan polis kita akan memastikan perkara buruk tidak berlaku. Jumlah keanggotaan bagi keseluruhan operasi pada hari penamaan calon Hulu Selangor nanti adalah seramai 1,000 orang. Keadaan terkawal,” katanya.

--team berita ikdn

Bookmark and Share

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...