Sunday, April 18, 2010

Komtar dikepung dua jam

 Sebahagian pendatang asing tanpa izin yang ditahan di Komtar, George Town semalam. 

GEORGE TOWN – Hanya dalam tempoh dua jam, Jabatan Imigresen negeri menahan 220 pendatang asing tanpa izin (PATI) termasuk 67 wanita dan dua kanak-kanak dalam satu operasi besar-besaran dikenali sebagai 'Ops Komtar' di Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) di sini semalam.

Operasi bermula pada pukul 3 petang itu berjaya menahan PATI yang kebanyakan berasal dari negara Indonesia, Myanmar, Filipina, India, China dan Bangladesh.

Pengarahnya, Abdul Qadir Siddiq Ahmad berkata, operasi dibuat berikutan aduan orang awam yang menyifatkan kompleks itu sebagai lubuk pendatang haram. - Kosmo

2 comments:

 1. Saudara ,saya sudah memilih blog anda sebagai mohon izin " the best blog in Malaysia" sebab PATI sudah menjadi racun barah bahaya bencana darurat perang penyakit kerosakkan dll kapada seluruh dan semua aspek kehidupan ekonomi sosial kewangan pertahanan maruah kesihatan kerajaan rakyat politik agama dll Malaysia.
  Malang nya tiada sesiapa yang mahu ambil tindakkan menyeeluruh terhadap PATI.
  Mneteri Dalam negeri hanya bercakap tentang mengurangkan 1,800,000 warga asing yang BERDAFTAR kapada 1,500,000 orang sahaja.
  Menteri tidak mahu hadapai 1,800,000 PATI.
  Angka yang sibut Mneteri berubah ubah dan tiada matlamat yang di sasar kan walau pun konsep KPI sudah di terajui olih 2 orang menteri kanan TS Koh dan Datuk Idris .
  Blogspot ini sangat penting dan mustahak , dan saya berharap terus kerja kuat lagi dan beri pendedahan yang luas kapada semua aspek PATI sebab,umum tahu perkara perkara berkait, tetapi tidak ada (tidak ada)(no body) sesiapa yang ade telor untuk berdepan dengan nya.
  Semua orang yang ade kuasa jadi burung unta.
  Salam hormat.
  changkat lobak,perak.
  arjuna waspada.

  ReplyDelete
 2. agakagaknya berapa KOS nak bagi makan minum mereka semua.

  tolak campur untung tak dengang bina sebuah bangunan..

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...