Tuesday, April 27, 2010

22 wanita warga asing ditahan dalam Ops Noda

IPOH 26 April - Hampir setiap hari, ada sahaja berita wanita warga asing yang ditahan kerana menjalankan kegiatan maksiat disiarkan di akhbar.

Terbaru, seramai 22 wanita golongan berkenaan ditahan di tiga buah pusat hiburan dalam serbuan 'Ops Noda' di sekitar negeri ini malam tadi dan kelmarin.

Daripada jumlah tersebut, 14 orang terdiri daripada rakyat Thailand, empat China dan juga empat Vietnam.

 Gambar hiasan

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Datuk Mohd. Dzuraidi Ibrahim berkata, mereka ditahan kerana menyalahgunakan visa lawatan dengan melakukan aktiviti tidak bermoral di negara ini.

"Hasil pemeriksaan, mereka didapati menyalahgunakan visa lawatan," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata, serbuan pertama yang diketuai Asisten Supritendan Mohamad Sani Mat Ali di sebuah pusat karaoke di Simpang, Taiping, kelmarin, polis menahan 14 wanita warga Thailand.

"Semasa serbuan dijalankan, semua mereka yang bekerja sebagai pegawai perhubungan pelanggan (GRO) sedang leka melayan pelanggan," katanya.

Kata Mohd. Dzuraidi, pasukan itu kemudian menahan empat lagi wanita yang berasal dari China, dipercayai menjalankan kegiatan pelacuran di sebuah hotel di Jalan Yang Kalsom, dekat sini.

Tambahnya, turut dirampas sejumlah kondom serta alat pelincir, KY Jelly.

Beliau berkata, warga negara asing tersebut dipercayai menyewa bilik di hotel berkenaan sebelum keluar mencari pelanggan dan dibawa pulang untuk melakukan aktiviti tidak bermoral.

Katanya, dalam serbuan ketiga, seramai empat GRO warga Vietnam ditahan dalam serbuan yang dilakukan di sebuah pusat hiburan di Taman kawasan, Parit Buntar. - Utusan


Bookmark and Share

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...