Thursday, February 11, 2010

Salon di Jalan Badik disyaki tawar khidmat seks


Tiga wanita yang ditahan dalam serbuan di sebuah salon di Johor Bahru, semalam.

JOHOR BAHRU 10 Feb. - Sebuah salon rambut di Jalan Badik di sini bukan hanya menawarkan perkhidmatan mendandan, malah turut disyaki menawarkan khidmat seks kepada para pelanggannya.
 
Bagaimanapun, aktiviti tidak bermoral yang telah bergiat aktif sejak beberapa bulan lalu itu akhirnya terbongkar setelah diserbu Jabatan Imigresen Johor semalam.

Timbalan Penolong Pengarah Imigresen negeri, Gajendra Bahadur berkata, dalam serbuan kira-kira pukul 4.30 petang itu, seramai tiga wanita warga China berusia dalam lingkungan 30-an dan seorang wanita berusia 50-an yang merupakan pemilik premis tersebut ditahan.

Beliau berkata, pemeriksaan ke atas premis itu membawa kepada penemuan beberapa bilik yang dilengkapi katil dipercayai digunakan untuk aktiviti tidak bermoral berkenaan.

"Ketika serbuan, dua wanita berkenaan melarikan diri dengan terjun ke tingkat bawah melalui tingkap, manakala seorang lagi menyembunyikan diri di dalam sebuah bilik.

"Bagaimanapun, cubaan ketiga-tiga wanita berkenaan gagal apabila kesemuanya berjaya dicekup," katanya.

Gajendra berkata, ketiga-tiga wanita tersebut kini ditahan bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 39(b) Peraturan Imigresen 1963 kerana menyalahgunakan pas lawatan.

Sementara itu, majikan mereka ditahan mengikut Seksyen 55B(1) Akta Imigresen 1959/63 kerana menggaji pekerja asing tanpa permit.

Seramai 20 anggota Jabatan Imigresen negeri terlibat dalam 'Ops Sayang' tersebut. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...