Tuesday, February 16, 2010

10 warga Myanmar nyaris maut

KUALA LUMPUR 15 Feb. - Sempena cuti panjang sempena Tahun Baru Cina, 10 sahabat warga Myanmar mengambil kesempatan untuk berkelah di kawasan rekreasi Taman Templer, Rawang.

Namun percutian mereka berkesudahan dengan tragedi apabila van yang mereka naiki ditimpa kemalangan di Jalan Ipoh-Selayang, ketika dalam perjalanan pulang pada pukul 2.30 petang.

Akibat kejadian itu, kesemua mangsa termasuk seorang wanita parah selepas tercampak keluar dari kenderaan tersebut. Tiga daripada mereka dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Selayang.

Ketua Bahagian Keselamatan Awam dan Trafik Selangor, Supritendan Che Hussin Omar berkata, kesemua mangsa berusia lingkungan 30-an dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Kuchai Lama di sini selepas berkelah di Templer Park.

Beliau berkata, sejurus tiba di tempat kejadian, van dinaiki mereka hilang kawalan selepas salah satu daripada tayarnya meletup.

"Van itu terbalik beberapa kali menyebabkan kesemua mangsa di dalamnya tercampak keluar.

"Akibatnya, tiga daripada mangsa mengalami kecederaan parah dan dimasukkan ke ICU Hospital Selayang," katanya ketika dihubungi di sini hari ini. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...