Wednesday, January 27, 2010

Tujuh GRO pusat karaoke ditahan

SEREMBAN 26 Jan. - Tujuh pegawai perhubungan pelanggan (GRO) warganegara China yang disyaki menjalankan kegiatan tidak bermoral ditahan dalam serbuan di sebuah pusat karaoke di Taman AST, di sini malam tadi.

Dalam serbuan pada pukul 10.15 malam, polis turut menahan seorang lelaki tempatan berusia 53 tahun, dipercayai menjadi pelindung wanita terbabit yang berusia antara 33 dan 39 tahun.

Operasi hasil maklumat awam itu dijalankan oleh empat anggota dan dua pegawai dari Cawangan Anti Maksiat, Kongsi Gelap dan Perjudian (D7) negeri.

Pegawai Turus D7 negeri, Asisten Supritendan Habibi Majinji berkata, hasil pemeriksaan, semua wanita warga asing itu menyalahgunakan pas lawatan sosial untuk menjalankan aktiviti tidak bermoral.

"Oleh itu, kita akan adakan pemeriksaan lebih kerap di Taman AST serta lokasi-lokasi lain yang telah dikenal pasti menjadi 'sarang' GRO," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Menurut Habibi, mereka yang ditahan akan dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) untuk soal siasat sebelum diserahkan kepada Imigresen. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...