Monday, January 11, 2010

Saki-baki penyamun kedai emas diburu

KUALA TERENGGANU: Polis Terengganu yakin dapat menahan beberapa lagi suspek warga asing disyaki terbabit dalam beberapa kes kecurian kedai emas di negeri ini selepas tertangkapnya tiga suspek, Khamis lalu.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Superintendan K Manoharan, berkata ketiga-tiga suspek terbabit berasal dari Mexico, Sepanyol dan Guatemala dipercayai memasuki negara ini sejak beberapa bulan lalu.

"Semua suspek terbabit kini direman empat hari dan kita akan mendapatkan perintah mahkamah esok (hari ini) untuk melanjutkan tempoh reman mereka kepada beberapa hari lagi bagi membantu siasatan.

"Kami percaya mereka bukan saja terbabit dalam beberapa kes kecurian di kedai emas di bandar raya ini terutama yang membabitkan kerugian hampir RM1 juta pada 9 Disember tahun lalu, malah di negeri lain berdasarkan modus operandi sama digunakan," katanya.

Difahamkan, polis kini giat memburu beberapa lagi rakan suspek yang melarikan diri ketika mereka ditahan di belakang sebuah bangunan di bandar raya ini minggu lalu. - Harian Metro

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...