Monday, January 18, 2010

Dua Mat Afrika kebas RM40,000

AMPANG: Dua warga Afrika melarikan hampir RM40,000 wang tunai milik seorang ahli perniagaan selepas memperdaya mangsa untuk melabur dalam satu skim perniagaan di Ampang Point di sini, Ahad lalu.

“Mangsa mengeluarkan wang sebelum dia dan isteri dibawa dua lelaki terbabit ke satu lokasi berhampiran Ampang Point bagi bertemu dengan dua lelaki Afrika terbabit kerana didakwa lebih mengetahui selok-belok perniagaan itu.

“Sebaik tiba di lokasi, dua lelaki tempatan itu tidak membenarkan isteri mangsa turun dari kereta kerana mendakwa pertemuan dengan lelaki Afrika berkenaan hanya sekejap saja,” katanya.

Menurutnya, mangsa dibawa bertemu dua lelaki Afrika itu dalam sebuah kereta lain.

“Mangsa diminta menunjukkan wang yang mahu dilaburkan itu kepada dua lelaki Afrika terbabit.

“Tanpa mengesyaki apa-apa, mangsa menyerahkan wang itu kepada dua lelaki Afrika itusebelum mereka keluar dan melarikan diri,” katanya.

Menurutnya, mangsa yang ketika itu di tempat duduk belakang bersama dua lelaki tempatan tergamam dan mengejar lelaki Afrika terbabit.

“Bagaimanapun, dua lelaki Afrika terbabit dilihat menaiki sebuah Toyota Vios hitam dipercayai milik rakan lelaki itu yang sedia menunggu sebelum memecut laju.

“Mangsa cuba mengejar, namun tersalah memasuki jalan mati,” katanya. - Harian Metro

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...