Wednesday, December 30, 2009

Urut Warga Asing : Dua lelaki diserbu Jais ketika dibelai tukang urut

PETALING JAYA: Keasyikan dua lelaki dibelai tukang urut di sebuah pusat spa eksekutif di sini berakhir apabila dicekup anggota penguat kuasa Jabatan Agama Islam Selangor (Jais).

Ketua Operasi Unit Penguat kuasa Jais, Mohd Haffizul Mohd Roslan, berkata ketika serbuan kedua-dua lelaki terbabit berada dalam keadaan yang meragukan dalam sebuah bilik di spa terbabit.

“Ketika diserbu, mereka bersama tukang urut wanita di bilik berasingan dengan hanya memakai tuala dan seluar pendek. Mereka ditahan mengikut Enakmen Jenayah Syariah Selangor Seksyen 29 (1) kerana berkhalwat,” katanya, semalam.

Dalam serbuan jam 5.30 petang semalam bersama Bahagian Jabatan Siasatan Jenayah Perjudian, Kongsi Gelap dan Maksiat (D7) Petaling Jaya, spa yang beroperasi di tingkat dua bersebelahan sebuah hotel terkemuka diserbu kerana dipercayai menawarkan khidmat seks.

Seramai 17 gadis tukang urut diperiksa dan seorang gadis Melayu belasan tahun turut ditahan Jais dipercayai melakukan kerja di tempat yang mencurigakan.


Difahamkan, ketika ditahan gadis itu berada di ruang santai spa itu dan dia akan diarahkan menjalani sesi kaunseling dan pemulihan di jabatan terbabit. - Harian Metro

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...