Wednesday, December 2, 2009

Denak karaoke, bagaimana boleh jadi begini?

Oleh Amir Abd Hamid
amir@hmetro.com.mySUBANG JAYA: Pakej karaoke seks. Itu tarikan istimewa ditawarkan sebuah pusat karaoke eksklusif di sini, yang menyediakan wanita muda di kalangan ‘pelajar’ China, bukan saja sekadar untuk menemani sesi karaoke, malah memberikan khidmat seks kepada lelaki hidung belang.

Difahamkan, kebanyakan pelanggan pusat hiburan terbabit terdiri daripada golongan profesional termasuk peguam dan ahli perniagaan, malah ada juga kenamaan yang bergelar Datuk.

Bagaimanapun, kegiatan tidak bermoral itu berakhir apabila premis yang berdekatan sebuah hotel terkemuka di sini diserbu polis dari Bukit Aman, malam kelmarin.

Dalam serbuan kira-kira jam 10.15 malam itu, 28 pelacur warga China ditahan ketika asyik melayan pelanggan masing-masing.

Menurut sumber polis, ketika ditahan semua wanita berusia 20 hingga 30 tahun itu memberitahu mereka pelajar sebuah kolej swasta di Lembah Klang.

“Semua mereka yang ditahan didapati memasuki Malaysia secara sah menggunakan visa pelajar.

“Dengan bayaran RM200 sejam, pelanggan yang kebanyakan terdiri daripada golongan profesional bukan saja dapat menikmati layanan manja teman untuk berkaraoke, malah boleh melakukan hubungan seks dalam bilik karaoke terbabit,” katanya.

Berdasarkan pemeriksaan, hampir 30 pelanggan yang berada dalam pusat karaoke terbabit terdiri daripada golongan profesional termasuk warga negara jiran.

Difahamkan, ketika premis berkenaan diserbu, kebanyakan pelacur yang berselindung di sebalik status pelajar itu berpakaian mencolok mata dan dalam keadaan mengghairahkan.

Malah, ada antara mereka sengaja tidak memakai pakaian dalam bagi menarik perhatian dan seterusnya menggoda pelanggan yang melanggani mereka.

Sumber itu berkata, premis terbabit sudah diserbu tiga kali sepanjang tahun ini dan serbuan kelmarin mendapati taukenya berlainan daripada pemilik sebelum ini.

“Semua ‘pelajar’ yang ditahan itu dibawa ke Bukit Aman untuk disiasat mengikut Akta Imigresen kerana menyalahgunakan pas pelajar,” katanya.

Difahamkan, premis terbabit diserbu Bahagian Kongsi Gelap, Perjudian Haram dan Maksiat (D7) Bukit Aman, selepas membuat risikan sejak dua minggu lalu. - Harian Metro

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...