Wednesday, December 9, 2009

Awang Hitam kurang ajar

KUALA LUMPUR: Rasa curiga seorang wanita terhadap tiga Awang Hitam yang mengusik dan mengekorinya menyelamatkannya daripada menjadi mangsa rogol kumpulan lelaki terbabit.

Difahamkan, mangsa berusia 20-an yang takut diekori kumpulan lelaki berkenaan masuk ke Balai Polis Kepong, di sini untuk bantuan sebelum tiga warga asing terbabit melarikan diri.

Dalam kejadian jam 9.45 malam Sabtu lalu, mangsa yang bekerja sebagai promoter di sebuah kompleks di Kepong di sini, dalam perjalanan balik dari tempat kerja ke rumahnya di Damansara Damai di sini.

Menurut sumber, wanita terbabit yang berseorangan menunggu bas mendakwa dihampiri tiga lelaki warga asing.

“Kumpulan lelaki terbabit mengusiknya sebelum wanita yang tidak selesa beredar dari situ.

“Mangsa kemudian menaiki jejambat semula untuk menyeberang sebelum mangsa mendakwa diekori kumpulan lelaki sama,” katanya di sini, semalam.

Sumber itu berkata, seorang daripada kumpulan lelaki berkenaan menghampiri mangsa di tangga jejambat itu lalu memegang tangan kiri wanita terbabit.

“Wanita itu akhirnya dapat melepaskan diri sebelum turun semula tangga jejambat itu dan terus menaiki sebuah teksi,” katanya.

Mangsa menaiki teksi berkenaan sehingga ke sebuah stesen minyak berhadapan dengan Balai Polis Kepong.

Sumber itu berkata, mangsa turun di situ dan pada masa sama wanita berkenaan ternampak dua warga asing itu menuju ke arahnya.

“Terkejut melihat dua warga asing sama, mangsa yang khuatir diapa-apakan kumpulan lelaki itu masuk ke kawasan balai terbabit sebelum membuat laporan,” katanya. - Harian Metro

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...