Tuesday, November 3, 2009

Sering berlaku : Warga Nepal disamun

KUALA LUMPUR 2 Nov. - Empat lelaki yang menyamar sebagai anggota Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela), menyamun beberapa warga Nepal di rumah mereka di Flat Impian Baiduri, Sungai Way, Petaling Jaya, dekat sini Jumaat lalu.

Dalam kejadian kira-kira pukul 2 petang itu, suspek-suspek yang lengkap berpakaian Rela dikatakan mengetuk pintu rumah itu kononnya untuk tujuan membuat pemeriksaan pendatang asing.

Sejurus selepas dibenarkan masuk, suspek-suspek itu kemudian mengunci pintu rumah terbabit lalu mengarahkan semua mangsa menyerahkan wang tunai dan barang berharga.

"Mangsa-mangsa diarahkan supaya duduk di satu lokasi di dalam rumah terbabit sebelum suspek melarikan telefon bimbit dan wang tunai.

"Jumlah barangan yang berjaya dilarikan suspek dianggarkan bernilai RM6,000," katanya di sini hari ini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed ketika dihubungi mengesahkan mengenai kejadian itu.

Beliau berkata, pihaknya kini sedang memburu empat lelaki yang berusia lingkungan 20-an bagi membantu siasatan kes tersebut.

Orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kejadian itu diminta menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya di talian 03-7966 2222 bagi membantu siasatan. Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...