Saturday, November 21, 2009

Lacur: 15 gadis Thai ditahan di Cheras

KUALA LUMPUR 20 Nov. - Polis menahan 15 wanita warga Thailand yang dipercayai terlibat dalam aktiviti pelacuran di tiga lokasi berasingan di sekitar Cheras di sini semalam.

Serbuan dilakukan oleh sepasukan anggota Bahagian Kongsi Gelap, Maksiat dan Perjudian (D7) Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur (IPKKL) di Taman Midah, Taman Yu Lek dan kondominium Awana Puri di Taman Mutiara.

Operasi itu dilakukan selepas polis membuat intipan selain maklumat yang diterima daripada orang awam.

Pegawai Turus D7 IPKKL, Deputi Supritendan Razali Abu Samah berkata, dua orang pegawai dan sembilan orang anggota terlibat dalam operasi tersebut.

Katanya, kesemua mereka yang ditahan berusia antara 18 hingga 31 tahun dan tidak mempunyai dokumen perjalanan yang sah atau memiliki pasport yang tamat tempoh.

Beliau memberitahu, mangsa dikurung di dalam rumah yang berkunci sebelum mendapat tempahan pelanggan dan dihantar ke hotel oleh bapa ayam mereka.

Jelasnya, ketiga-tiga lokasi tempat tinggal mereka dikunci rapi manakala setiap tingkap rumah itu dirantai.

"Polis terpaksa menggunakan alat pemotong besi untuk memotong rantai dan memasuki rumah terbabit," katanya selepas mengetuai operasi itu.

Difahamkan, wanita warga asing terbabit yang telah menjalankan aktiviti pelacuran sejak setahun lalu tidak dibayar gaji dan hanya diberi makan dua hingga tiga hari sekali.

Razali berkata, pihaknya turut menemui kondom yang masih belum digunakan yang dipercayai digunakan wanita terbabit ketika bersama pelanggan.

Dalam pada itu, polis turut menahan seorang lelaki berusia 37 tahun yang dipercayai bapa ayam dan ditugaskan menjaga wanita terbabit. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...