Wednesday, October 28, 2009

Polis selamatkan amah dakwa didera majikan

PULAU PINANG 27 Okt. - Polis berjaya menyelamatkan seorang pembantu rumah warganegara Indonesia yang mendakwa didera oleh majikannya di sebuah rumah di Jalan Datuk Keramat di sini semalam.

Salah seorang jiran mangsa di kawasan itu telah membuat laporan sebelum polis bergegas ke tempat kejadian dan menyelamatkan wanita Indonesia itu daripada rumah majikannya pada pukul 5 petang.

Difahamkan, apabila disoal pihak polis, pembantu rumah berusia 30 tahun itu mendakwa dia sering dipukul oleh majikannya.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Asisten Komisioner Azam Abd. Hamid berkata, siasatan awal mendapati tiada sebarang kecederaan yang kelihatan di tubuh mangsa.

''Ekoran daripada itu, dia dihantar ke Hospital Pulau Pinang (HPP) untuk menjalani pemeriksaan untuk memastikan kesahihan dakwaannya.

''Kita sedang menunggu laporan terperinci hasil pemeriksaan itu sama ada kecederaan dalaman yang dialami atau sebagainya," katanya kepada pemberita ketika ditemui di pejabatnya di sini hari ini.

Mengulas lanjut, beliau berkata, setakat ini tiada sebarang tangkapan dibuat berhubung insiden itu namun tidak menolak kemungkinan akan memanggil majikan wanita itu bagi membantu siasatan. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...