Saturday, October 17, 2009

Hargai NGO : PATREE Malaysia memperjuangkan 1MALAYSIA Bebas-PATI

KUALA LUMPUR: Peranan pertubuhan bukan kerajaan atau NGO perlu diambil kira untuk diberikan peluang kepada mereka meluahkan pandangan dan berhubung terus dengan pucuk pimpinan.

Wakil Pemuda Umno, Muhammad Suffian Awang, menyarankan agar diwujudkan satu majlis permuafakatan kepada NGO yang selama ini bertindak sebagai menjadi mata dan telinga kerajaan.

“Gerakan mereka membabitkan pelbagai lapisan masyarakat termasuk peguam, doktor, masyarakat kampung, persatuan ibu bapa dan guru, pencinta alam dan sebagainya.

“Ini menunjukkan NGO mewakili sebahagian besar masyarakat dan suara mereka wajib diberi perhatian dalam memastikan tercapainya moto ‘Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan”, katanya sewaktu berucap menyokong usul ucapan Presiden, semalam.

Katanya, dengan memberi perhatian kepada mereka dan menjadikan mereka sebagai rakan kongsi, matlamat moto itu dapat dicapai.

Selain itu, ledakan teknologi dalam media baru memberi lebih banyak maklumat kepada generasi muda di negara ini juga perlu diberi perhatian. - Harian Metro

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...