Tuesday, October 27, 2009

Amah warga Indonesia dera anak majikan diburu polis

PETALING JAYA: Polis masih memburu seorang pembantu rumah warga Indonesia yang melarikan diri selepas mendera anak majikannya berusia enam dan satu setengah tahun selain turut mencuri komputer riba dan wang tunai RM200 milik majikannya di Desa Subang Permai, Jumaat lalu.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Arjunaidi Mohamed, berkata pembantu rumah yang dikenali sebagai Susanti Lutfiyah, 27, berasal dari Malang, Jawa Barat masih belum ditemui dan sehingga kini, polis masih menjalankan gerakan mencarinya.

Beliau berkata, dua anak perempuan pasangan yang bekerja di sektor awam itu sudah mendapat rawatan di hospital, tetapi tidak mengalami kecederaan serius dan laporan menunjukkan mereka didera berpandukan kepada kesan lebam pada badan kanak-kanak itu.

"Siasatan awal mendapati ibu bapa mangsa juga tidak tahu sejak bila anaknya didera kerana anak ketiga dan keempat pasangan itu tidak pernah memaklumkan kepada mereka mengenai tindakan pembantu rumah berkenaan yang bekerja di rumah mereka sejak dua tahun lalu.

"Polis masih menjalankan siasatan berhubung cara mangsa didera dan kami mendapati berdasarkan lebam kecil pada badan anak mereka, suspek tidak menggunakan senjata berbahaya," katanya pada sidang media di sini, semalam.

Arjunaidi berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan dan meminta jasa baik orang ramai mengesan suspek yang masuk secara sah dan dipercayai masih berada di Malaysia. - Berita Harian

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...