Monday, June 1, 2009

Pendaftaran PERTUBUHAN MALAYSIA Bebas-PATI @ PATREE Malaysia

1. Menyahut seruan Kepimpinan Negara yang dipimpin oleh YAB Datuk Seri Najib Tun Abd Razak, yang mahu pengurangan kehadiran PATI secara significant, maka Permohonan Rasmi bagi Penubuhan Pertubuhan yang dinamakan PERTUBUHAN MALAYSIA Bebas-PATI atau PATREE Malaysia telah dibuat pada 23 September 2008 (waktu ini YAB Datuk Seri Najib adalah Pengerusi Jawatankuasa Kabinet Mengenai Pekerja Asing).

2. Jawatankuasa Penaja yakin di dalam keadaan ekonomi yang menguncup ini, PATREE Malaysia akan dapat bersama Kepimpinan Negara untuk memastikan peluang kerja yang 'dirampas' PATI, dapat dikembalikan kepada Rakyat Malaysia yang hilang pekerjaan.

3. PATREE Malaysia yakin yang penubuhannya mendapat KELULUSAN serta sokongan sepenuhnya Agensi yang terbabit demi memastikan 1 MALAYSIA Bebas-PATI, Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan.

8 comments:

 1. satu pertubuhan yang baik untuk menjaga kepentingan dan kesejahteraan negara....well done!!!!!

  ReplyDelete
 2. elok la macam ni bro. kerja pun tengah tak ade ni, baik hambat balik je pekerja asing ni. elok tangkap dengan orang yang jaga mereka sekali. baru ni kat penang, Pegawai Imigresen yang kantoi...harapkan pagar, pagar makan padi.
  Kami kat Penang tengah pening ni...tolonglah percepat sikit benda lagu ni...

  ReplyDelete
 3. saya rasa setiap tahun beribu pati ditangkap, ditahan dan dihantar pulang. Perbelanjaan kerjaan untuk menguruskan mereka pasti melibatkan jutaan ringgit.
  Eloklah pertubuhan ini ditubuhkan agar kos pengurusan dapat dikurangkan sebaliknya lebih bermanfaat jika digunakan kepada rakyat Malaysia sendiri.

  ReplyDelete
 4. SAYA MENYOKONG PENUH PENUBUHAN PERTUBUHAN INI..TAPI YANG PELIKNYA..DALAM ARTIKEL INI DINYATAKAN BAHAWA PERMOHONAN UNTUK PENDAFTARAN DIBUAT PADA 23 SEPTEMBER 2009...SEKARANG KITA BARU 4 JUN 2009..MACAM MANA NI..???

  ReplyDelete
 5. salah date tuuuu...hehehee. salah2 jugak bila nk beropersi...???????

  ReplyDelete
 6. 1 MALAYSIA Bebas-PATI mengucapkan terima kasih kepada komen di atas berkaitan dengan tarikh. Memang berlaku kesilapan typing pada tarikh tersebut dan pembetulan telah dibuat secepatnya. Maaf di atas kekeliruan.

  ReplyDelete
 7. harap pihak berkuasa mengambil serius hal nie . kesian tengok rakyat MALAYSIA , belajar tinggi-tinggi tapi menganggur .

  ReplyDelete
 8. Hai. Nak tanya. Adakah pertubuhan ini masih berfungsi? Maaf. Saya tak jumpa apa2 maklumat mengenai pertubuhan ini kecuali di sini

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...